hex23.gif
hex38.gif
hex32.gif
hex26.gif
hex35.gif
hex29.gif

Budapest University of Technology and Economics Department of Telecommunications and Media Informatics Home send e-mail
Back to the first page
 


 

 
 

Oktatás - Témakiírások


 

back

 
 

Multimédia alapú beszédoktató és gyakorló rendszer továbbfejlesztése beszédhibás emberek részére
VITT4353-04-TTT-0062

 


  Témavezető Drótpostacím Telefon  
  Vicsi, Klára  vicsi@tmit.bme.hu 463-1940  
  Szaszák, György  szaszak@tmit.bme.hu 463-1111/5630    Létszámkorlát 2 fő  
  Munka helye 1111 Budapest, Sztoczek u. 2. II/202  
  Előkövetelmények a hallgatókkal szemben · angol nyelvismeret · a téma iránti érdeklődés · előnyös, de nem kötelező a C/C++ vagy Delphi programozási ismeret.  
  Kivonat Részvétel a beszédhibás, nagyothalló és süket gyermekek beszédoktatását segítő, több nyelvre adaptálható audiovizuális számítógépes oktató rendszer fejlesztésében.  
  Részletes leírás A beszédhibás, nagyothalló és süket gyermekek beszédoktatását egy több nyelvre adaptálható audiovizuális számítógépes oktató rendszerrel kívánjuk segíteni. A hibás hallási csatorna működésének pótlására a gyermekek ép vizuális csatornáját használjuk föl a hangképzés oktatásában, melyben a vizuális kép közvetíti az információt. A beszéd mért paramétereit felhasználjuk a hangképzés értékelésében, illetve vizuálisan megjelenítjük. Ezt az ún. beszédhangképet mint vizuális információt és az értékelést használjuk fel játékos gyakorlatokban. Részt lehet venni az akusztikai elemző, az automatikus visszajelző (beszédfelismerő) a vizuális megjelenítés fejlesztésében és adatbázis bővítésében, stb. Lehetőség van a laborgyakorlat diplomatervezésben, esetleg PhD munkában történő folytatására.  
  Kiegészítő megjegyzések   -