hex23.gif
hex38.gif
hex32.gif
hex26.gif
hex35.gif
hex29.gif

Budapest University of Technology and Economics Department of Telecommunications and Media Informatics Home send e-mail
Back to the first page
 


 

 
 

Oktatás - Témakiírások


 

back

 
 

Folyamatos gépi beszédfelismerés
VITT4353-04—TTT-0040

 


  Témavezető Drótpostacím Telefon  
  Vicsi, Klára  vicsi@tmit.bme.hu 463-1940  
  Szaszák, Gyrörgy  szaszak@tmit.bme.hu 463-1111/5630    Létszámkorlát 3 fő  
  Munka helye 1111 Budapest, Sztoczek u. 2. II/202  
  Előkövetelmények a hallgatókkal szemben · angol nyelvismeret · a téma iránti érdeklődés · előnyös, de nem kötelező a C/C++ vagy Delphi programozási ismeret.  
  Kivonat Napjainkban a folyamatos gépi beszédfelismerés dinamikusan fejlődő terület, mely azonban jelenleg még számos kihívás elé állítja a kutatókat. A témában így egyszerre van lehetőség kutatások, különböző vizsgálatok elvégzésére és a beszédtechnológiát felhasználó alkalmazások fejlesztésére is.  
  Részletes leírás A gyakorlat során lehetőséget biztosítunk olyan részfeladatok elvégzésére, amellyel a laboratóriumban folyó hazai és nemzetközi beszédfelismerési munkákba lehet bekapcsolódni. Így lehetőség nyílik: 1. a különböző beszédhang-kutatásnál használatos elemzési módszerek megismerésére, 2. a beszédhangok akusztikai sajátosságainak vizsgálatára, 3. beszédadatbázis tervezési szempontjainak és elkészítésének megismerésére, 4. különböző nyelvű beszédadatbázisok megismerésére, használatára, 5. beszédfelismerők betanítási eljárásaiban való aktív részvételre, 6. nyelvelemzési, nyelvi modell építési feladatokban való részvételre, 7. gépi beszédfelismerők beszélőadaptációjában való együttműködésre.  
  Kiegészítő megjegyzések Villamosmérnök hallgatók is jelentkezhetnek. A feladatok folyamatosak, egészen a diplomamunka megírásáig folytathatók.