hex23.gif
hex38.gif
hex32.gif
hex26.gif
hex35.gif
hex29.gif

Budapest University of Technology and Economics Department of Telecommunications and Media Informatics Home send e-mail
Back to the first page
 


 

 
 

Oktatás - Témakiírások


 

back

 
 

Beszédfelismerő rendszerek tesztelése, kiértékelése
VITT4353-04-TTT-0029

 


  Témavezető Drótpostacím Telefon  
  Vicsi, Klára  vicsi@tmit.bme.hu 463-1940  
  Teleki, Csaba  teleki@tmit.bme.hu 463-1111/5626    Létszámkorlát 2 fő  
  Munka helye 1111 Budapest, Sztoczek u. 2. II/202  
  Előkövetelmények a hallgatókkal szemben · angol nyelvismeret · a téma iránti érdeklődés · előnyös, de nem kötelező a C/C++ vagy Delphi programozási ismeret.  
  Kivonat Magyar és angol nyelvű Microsoft Windows XP operációs rendszerekbe integrált beszédfelismerő, diktáló rendszer működésének tesztelése, kiértékelése, illetve további beszédfelismerők hatékonyságának vizsgálata, kiértékelése.  
  Részletes leírás Napjainkban a kutatás-fejlesztés egyre több területének meghatározó irányvonala a felhasználóbarát eszközök készítése, melyekkel a felhasználó meghatározott feladatokat könnyedén, átláthatóan tud megoldani. Ezzel is magyarázható az, hogy a napjainkban már-már nélkülözhetetlen számítógép operációs rendszerébe a szoftvert gyártó cégek integrálni próbálják a saját fejlesztésű beszédfelismerő rendszereiket és ugyanakkor bizonyos szintű beszédfelismerés egyes mobiltelefonokban is található, ezzel könnyítvén meg a felhasználók életét. E témakörben elmélyülő informatikus és/vagy villamosmérnök hallgató feladata lesz a fenti kijelentés igazságtartalmának kivizsgálása, azaz a magyar és angol nyelvű Microsoft Windows XP operációs rendszerekbe integrált beszédfelismerő, diktáló rendszer működésének tesztelése, kiértékelése, illetve további beszédfelismerők hatékonyságának vizsgálata, kiértékelése. Ezt követően, a gépi beszédfelismerés témájában lehetőség van a laborgyakorlat diplomatervezésben történő folytatására.  
  Kiegészítő megjegyzések Villamosmérnök hallgatók jelentkezését is várjuk. A feladatok folyamatosak, egészen a diplomamunka megírásáig folytathatók.